Kesän 2013 mielenkiintoisin hankinta

Kesän aikana SM-liigajoukkueet vahvistivat rivejään parhaansa mukaan. Kesän aikana julkaistiin myös joitain todella mielenkiintoisia hankintoja. Nyt onkin aika hieman tutustua mielenkiintoisimpiin hankintoihin ja äänestää mikä hankinta on kaikkein mielenkiintoisin. Tässä olen viime vuotiseen tapaan keskittynyt liigan ulkopuolelta tulleisiin palstan hengen mukaisiin hankintoihin eli pois on jätetty kaikki taitopelaajat, muuten vaan mikkihiiriluokkaan kuuluvat pelaajat tai sellaiset joita ei voi pitää sivuston hengen mukaisesti mielenkiintoisina. Pois on jätetty myös kaikki liigan sisäiset siirrot, mutta tryout sopimuksella olevat pelaajat ovat mukana.. Äänestää voi etusivun lisäksi keskustelupalstalla, jossa rekisteröityneet käyttäjät voivat myös tuoda mielipiteitään ilmi.

Janne Öfverström, HIFK
Isokokoinen nuori hyökkääjä aiheutti kohua viime kaudella Mestiksessä sääntöjen rajamailla liikkuneilla otteillaan ja lukuisilla pelikielloillaan. Muistetaan myös erityisesti KooKoon jenkkipakki Matt Nickersonille tekemästään fake glove dropista. Paini myös Antti Uiton kanssa 2+10min arvoisesti. Kerännyt A-nuorten SM-liigassa 162 rangaistuminuuttia 79 ottelussa.
Fightcard@DropYourGloves
Ei tappeluvideoita

Jyri Niemi, HPK
Pohjois-Amerikasta Suomeen palannut nuori puolustaja on pelannut kotimaassaan toistaiseksi vain juniorisarjoissa. Kuuden P-Amerikassa vietetyn vuoden aikana tutuiksi tulivat WHL-, AHL- ja ECHL-kaukalot. Hanskaton kiekkoilu ei jäänyt kookkaalle puolustajalle vieraaksi vaan korttiin kertyi suomalaispelaajalle mukavat 9 merkintää.
Fightcard@DropYourGloves
vs Kevin King, WHL 09-10
vs Alexander Urbom, WHL 09-10

Craig Schira, HPK
Norjan pääsarjasta Hämeenlinnaan siirtynyt puolustaja ei ole varsinaisesti mikään kovanaama mutta on P-Amerikassa pelatessaan pudottanut hanskansa pari kertaa kaudessa. Korttiin onkin kertynyt SM-liigatasolle mukavat 16 merkintää, kovimpien nimien ollessa Trevor Gillies ja Stu Bickel
Fightcard@DropYourGloves
vs Logan Stephenson, AHL 10-11
vs Stu Bickel, AHL 10-11
vs Brad Mills, AHL 11-12

Daniel Corso, Ilves
Taitava ja tulisieluinen kanadalaishyökkääjä muistetaan Suomessa ja etenkin Oulussa kaudesta 08-09, jolloin mies tappeli Kärppien paidassa peräti kahdesti tehden samalla pisteitä yli piste/ottelu keskiarvolla. Puhumattakaan Alexander Seluyanoville antamastaan löylytyksestä Champions Hockey Leaguen ottelussa. Ei ole varsinaisesti fyysinen pelaaja ja korttikin on aika lyhyt, mutta siitä huolimatta kuumenee helposti ja puolustaa myös tarvittaessa niin joukkuetovereitaan kuin itseäänkin.
Fightcard@DropYourGloves
vs Alexander Seluyanov, Champions Hockey League 08-09
vs Adam Larsson, Elitserien 10-11

Antti Tyrväinen, Jokerit
Räväkkäotteinen hyökkääjä palaa SM-liigaan kahden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. Tappeli rapakon takana 8 kertaa. Edellisellä Suomen kaudella oli mukana 4 rähäkässä ja voitti SM-liigan jäähykuninkuuden 186 minuutilla.
Fightcard@DropYourGloves
vs Charlie Cook, SM-liiga 09-10
vs Jake Dowell, AHL 12-13

Jeff Foss, KalPa
KalPa hakee kookkaasta amerikkalaispuolustajasta uutta alakerran isäntää. On kärsinyt urallaan useista loukkaantumisista, siksi tryoutilla. Miestä ei ole todellakaan hankittu pisteitä tekemään, mikä on helppo huomata pelkästään tilastoja katsomalla. Tappeluita ei ole kovinkaan montaa merkittynä DropYourGlovesiin, mutta osaa silti hanskattoman jääkiekon oikein mallikkaasti eikä väistä koviakaan kavereita.
Fightcard@DropYourGloves
vs Philip McRae, AHL 11-12

Heikki Liedes, KalPa
Nuori voimahyökkääjälupaus on siitä poikkeuksellinen suomalainen että on pelannut fyysisessä roolissa P-Amerikan juniorisarjassa. Tapellut 5 kertaa kahden viime kauden aikana, joista 4 kpl viime kauden 34 ottelussa. Jos kookas laituri mahtuu KalPan kokoonpanoon eikä jumitu junnuihin, omaa kaikki mahdollisuudet tämän Nyrkkiä leukaperiin! -tulokkaaksi.
Fightcard@DropYourGloves
vs Dane Cooper, USHL 11-12

Ryan Glenn, SaiPa
Kanadalaispuolustaja palaa SM-liigaan yhden Itävallassa vietetyn kauden jälkeen. Monipuolisena pelaajana pystyy pisteiden teon lisäksi myös fyysiseen peliin. On SM-liigatasolle hyvä tappelija ja muistetaankin parista erittäin laadukkasta tappelustaan edelliseltä liigavisiitiltään.
Fightcard@DropYourGloves
vs Nestori Lähde, SM-liiga 09-
10

vs Kari Sihvonen, SM-liiga 11-12

Philip McRae, Tappara
Legendaarisen NHL-tappelija Basil McRaen poika tulee hakemaan nostetta uralleen Suomesta. Ei ole isänsä kaltainen nyrkkisankari mutta osaa myös tämän puolen jääkiekosta. Kortista löytyy lähes 30 merkintää, mikä on todella paljon täkäläisessä liigassa.
Fightcard@DropYourGloves
vs Erik Gudbranson, OHL 08-09
vs Scott Tanski, OHL 09-10
vs Scott Timmins, OHL 09-10
vs Kyle Beach, AHL 10-11

Shaone Morrisonn, TPS
Viitisensataa NHL-ottelua pelannut kookas puolustaja tulee TPS-paitaan KHL:stä. Pelaa fyysisesti eikä hanskaton jääkiekkokaan ole vierasta. Tapellut urallaan parikymmentä kertaa. Kohdannut mm. Colton Orrin kahdesti.
Fightcard@DropYourGloves
vs Paul Gaustad, NHL 05-06
vs Raffi Torres, NHL 06-07
vs Colton Orr, NHL 09-10

Colby Cohen, Ässät
Isokokoinen amerikalaispuolustaja omaa SM-liigatasolle ihan mukavan mittaisen kortin ja onpa siihen eksynyt jokunen kova nimikin, kovimpana mainittakoon Brett Gallant. Onko tässä uusi Isomäen suosikki?
Fightcard@DropYourGloves
vs Nick Petrecki, USHL 06-07
vs Brett Gallant, AHL 10-11
vs Paul Thompson, AHL 12-13