SM-liigan palkinnot 2011-2012

Sivuston asiantuntijaraati jakoi taas palkintoja

Leukaperän asiantuntijaraati kokoontui tänäkin vuonna jakamaan palkintoja SM-liigapelaajille. Tuttuun tapaan myös nessupaketteja läheteltiin kauden pahimmille itkijöille. Tänä vuonna palkintopöydän putsasi Jokereiden Jarkko Ruutu joka vei nimiinsä kolme pystiä ja läjän nessuja. Seuraavaksi yhteenveto liigakauden tärkeimmistä ja merkittävimmistä palkinnoista:

Kauden paras pelaaja: Matt Generous, Lukko (rs. 57. 3+10=13 102)
SM-liigakauden 2011-2012 parhaaksi pelaajaksi valittiin yksimielisesti Lukon amerikkalaispuolustaja Matt Generous. Kovaluinen puolustaja esitti hyviä otteita hanskattomasti erityisesti Roope Talajaa ja Ilari Melartia vastaan. Tappioton kausi sisälsi myös nyhjäystasurin Jani ”Miliisi” Honkasen kanssa. Generous oli ylivoimaisesti kauden paras pelaaja, sillä yksikään muu pelaaja ei saanut yhtään ääntä.

Kauden paras tulokas: Rasmus Ristolainen, TPS (rs. 40. 3+5=8 78, po 2. 0+0=0 0)
Haastajat: Matt Generous (Lukko) ja Tommi Taimi (Ässät)

Äärimmäisen surkean tulokasvuoden parhaaksi tulokkaaksi valittiin TPS:n kookas vuonna 1994 synytynyt puolustaja Rasmus Ristolainen. On erikoista että tämän vuoden tulokaspalkinto irtosi pelkästään jäähypörssin voitolla. Runkosarjan jäähykeskiarvo oli kuitenkin 17-vuotiaalle pelaajalle komea 1,95 min/ottelu.

Rotta & Neiti:
Kauden suurin rotta: Jarkko Ruutu, Jokerit (rs. 59. 14+21=35 192, po. 10. 1+2=3 33)
Haastajat: Tommi Huhtala (Blues) ja Juho Keränen (Kärpät)

Kyseenalaisilla tempauksillaan kaukalossa ja twitterissä otsikoihin noussut Ruutu vei odotetusti nimiinsä Kauden pahimman rotan arvonimen. Mies pelasi juuri niinkuin odotettiin, kyseenalaisia taklauksia, suunsoittoa ja yleistä hämmentämistä.

Kauden pahin neiti: Jarkko Ruutu, Jokerit (rs. 59. 14+21=35 192, po. 10. 1+2=3 33)
Haastajat: Ilkka Mikkola (Kärpät), Juho Keränen (Kärpät), Ossi Saarinen (KalPa)

Kauden suurimmaksi rotaksi valittu Ruutu voitti ylivoimaisesti myös Kauden pahin neiti -sarjan itkuillaan ja narinoillaan.

Kauden paras tappelu: Pelicans vs HIFK, 29.11.2011
Haastajat: Markus Kankaanperä (HIFK) vs Henri Laurila (KalPa) ja Matt Generous (Lukko) vs Ilari Melart (HIFK)

Kauden parhaaksi tappeluksi valittiin Pelicansin ja HIFK:n välienselvittely jossa liigan jäähyennätys pistettiin komeasti uusiksi. Yhteenotto sisälsi yhteensä 3 erillistä nujakkaa joihin osallistui yhteensä 16 pelaajaa ja rangaistuksiakin jaettiin hurjien 465 minuutin edestä. Peli- ja toimitsijhakieltoja jaettiin lähemmäs 20 ottelua ja sakkojakin maksettiin yhteensä 20 000€. Ottelun tapahtumia seurasi myös häpeällinen keskustelu lajin ulkopuolisten tahojen toimesta ja tästä syystä vastaavia tapahtumia tuskin näemme ihan lähivuosina uudestaan.

Kauden positiivisin yllättäjä: Joonas Järvinen, Pelicans (rs. 57. 5+18=23 125, po. 17. 3+3=6 16)
Haastajat: Jari Jääskeläinen (JYP), Mikko Koskinen (KalPa) ja Tommi Huhtala (Blues)

Vuoden yllättäjäksi valittiin selvin äänin Pelicans-puolustaja Joonas Järvinen. Isokokoisen puolustajan potentiaali oli toki tiedossa mutta siitä huolimatta 3 tappelua ja 125 rangaistusminuuttia varmojen puolustuspään otteet ja uusiksi menneet maali- syöttö ja piste-ennätykset olivat enemmän kuin mieheltä osattiin toivoa.

Kauden pahin pettymys: Jonne Virtanen, JYP (rs. 41. 3+4=7 2, po. 12. 1+2=3 31)
Haastajat: Jarkko Ruutu (Jokerit), Erkki Rajamäki (HIFK) ja Radek Smolenak (Pelicans)

JYP-kolossi Virtanen vie tämän tittelin nimiinsä jo kolmatta kertaa putkeen. Ladattiin mieheen liian suuria odotuksia vaisujen vuosien jälkeen tai ei, niin puheet ennen kauden alkua olivat sitä luokkaa että jotain muuta olisi pitänyt tapahtua kuin vaivainen yksi 2 minuutin rangaistus runkosarjassa ja yksi torsoksi jäänyt nyhjäys Jani Honkasen kanssa playoffeissa. Harjoituskaudella suoritettu Ak Bars Kazanin kookkaan venäläispakki Stepan Zakharchukin pieksäntä herätteli toiveita, mutta turhaan. Ehkä sitten ensi vuonna.

Kauden viihdyttävin pelaaja: Jarkko Ruutu, Jokerit (rs. 59. 14+21=35 192, po. 10. 1+2=3 33)
Haastajat: Ilari Melart (HIFK), Tommi Huhtala (Blues), Joonas Järvinen (Pelicans) ja Matt Generous (Lukko)

Jarkko Ruutu ei jätä ketään kylmäksi. Siitä on osoituksena voitto myös Kauden viihdyttävimmän pelaajan kategoriassa. Miehen otteitta seurataan suurennuslasin alla ja kyllähän siellä kentällä koko ajan tapahtuu jotain kun Ruutu jäällä on. Mies jaksaa hämmentää jopa kentän ulkopuolella.

Kauden paras voimahyökkääjä: Roope Talaja, Blues (rs. 58. 18+8=26 55, po. 16. 4+2=6 18)
Haastajat: Tommi Huhtala (Blues), Miikka Salomäki (Kärpät), Kari Sihvonen (Pelicans/HPK)

Viime kauden paras tulokas Roope Talaja vei tällä kaudella nimiinsä parhaan voimahyökkääjän palkinnon. Vaikka jäähymäärät jäivätkin odotettua pienemmiksi, pelasi mies kuitenkin muuten fyysisesti, teki siinä sivussa 18 maalia ja otti runkosarjan lopussa yhteen Lukon kovan Matt Generousin kanssa. Harjoituskaudella kintaat hukkui Ässien Tapio Sammalkankaan kanssa.

Nessuja lähti yhteensä 12 eri kohteeseen:
Kalervo Kummola ja muut liiton selittelijät (10 pakettia), Jarkko Ruutu (5 pakettia), Jatkoajan keskustelupalsta (3 pakettia), Pekka Virta (3 pakettia), Suomen poliisi ja muut jotka sotkeentuivat Pelicans-HIFK jälkilöylyihin tietämättä/ymmärtämättä asioista yhtään mitään (3 pakettia), Raimo Summanen (2 pakettia), SM-liiga ja sen rangaistuskäytäntö loukkaantumistapauksissa (2 pakettia), Jonne Virtanen (2 pakettia), Kari Jalonen & Pelicans-diili (1 paketti), Mikko Koskinen (1 paketti), Jokerit (1 paketti)