SM-liiga: Kausiennakko 2011-2012

Nyt kun uusi SM-liigkausi on ovella, on aika ottaa katsaus joukkueiden nyrkkiosastoihin. Valitsin tällä kertaa lähestymistavaksi potentiaalisten hanskaajien lisäksi myös kaikki muut pelaajat jotka ovat jossain vaiheessa uraansa tapelleet edes jollain tasolla.

Blues
Espoolaisjoukkueen kokenein tappelija on puolustaja Ville Varakas, joka on kerännyt tappelukokemusta Suomen lisäksi Tsekin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Varakkaan nimeikkäin vastustaja on Joe Rullier kaudelta 2009-2010 jolloin hanskat tippuivat silloin KalPaa edustaneelta puolustajalta peräti kolme kertaa. Viime kaudella Varakas otti yhteen Kaspars Saulietisin kanssa. Bluesin puolustuksessa pelaa myös kookas peruspuolustaja Oskari Korpikari, joka avasi tappelusaldonsa kaudella 2009-2010 itseänsä Sami Heleniusta vastaan. Viime kaudella kintaat putosivat Henri Laurilaa vastaan ja harjoituskaudella mittaa on otettu Kari Sihvosesta. Puolustajista uransa aikana tappelleita ovat myös Aleksi Laakso, Ville Lajunen ja Ari Vallin. Mielenkiintoisena huomiona mainittakoon että Lajunen tappeli aikoinaan a-nuorten SM-liigassa HIFK:ssa pistäytyneen ja epävirallisesti sarjasta itsensä ulos tapelleen Lucas LaBellen kanssa.

Espoolaisten hyökkäyksessä viilettää Nyrkin viime kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Roope Talaja. 23-vuotias hämmentäjä pudotti hanskansa viime kaudella kahdesti ja tältä harjoituskaudelta kortista löytyy Tapio Sammalkankaan nimi. Toinen varsin samantyyppinen pelaaja Bluesin hyökkäyksessä on Jari Sailio. Sailion tappelut ovat suurimmalta osalta harjoitusotteluista, kovimpana nimenä ruotsalaisjyrä Anton Hedman. Tämän syksyn harjoitusotteluissa hyvinkääläislähtöinen hyökkääjä on ehtinyt painia Sami Mutasen kanssa. Viime kauden playoffeissa Sailio keräsi kunnioitettavat 75 rangaistusminuuttia. Ässistä tulleelta voimahyökkääjä Tommi Huhtalalta on myös lupa odottaa myllyä. Myös Tomi Sallinen on ehtinyt tapella tämän syksyn harjoitusotteluissa. Vastassa oli kova Ryan Caldwell. Muut uransa aikana tapelleet Blues hyökkääjät ovat Kristian Kuusela, Camilo Miettinen, Jere Sallinen ja Joni Töykkälä.

HIFK
Perinteisesti kovaa pelanneen HIFK:n ykkösiskijä on nuori puolustaja Ilari Melart, joka on kerännyt kyseenalaista mainetta muutamalla noudolla jotka eivät ole toteutuksena menneet kuitenkaan ihan putkeen. Kovimpana nimenä kortissa on Erkki Rajamäki, jota vastaan Melart tappeli tulokaskaudellaan 2008-2009. Kauden päätteeksi tuli valinta Nyrkin vuoden tulokkaaksi. Viime kaudella kintaat tippuivat kahdesti, joissa jälkimmäisessä Marko Pöyhönen sai oikein kunnolla isän kädestä. Tämän kauden European Trophyssa Melart antoi kyytiä tsekki Tomas Mickalle. Valitettavasti Melart on polvivamman takia 3kk sivussa. Joukkueen kokenein hanskaaja on kuitenkin isokokoinen Markus Kankaanperä, joka yleensä tappelee vähintään kerran kaudessa. Kovimmat nimet Kankaanperä kortissa ovat Roman Vopat ja Lance Ward. Viime kaudella hanskat putosivat kolmesti ja tämän syksyn European Trophyssa nyrkki on heilutui Mario Fischeriä vastaann. Myös Toni Söderholm tappeli European Trophyssa. Muita tappelukokemusta omaavia pelaajia HIFK:n alakerrassa ovat maalivahti Juuso Riksman sekä puolustajat Mikko Jokela ja Mikko Kurvinen.

HIFK:n hyökkäyksestä löytyy viime kaudella kolmesti tapellut Siim Liivik, tuo viron lahja Suomen jääkiekolle. Kovimpina niminä ”Märkä-Simon” kortissa komeilevat Anssi Rantasen ja Pat Kavanagh'n nimet. Kavanagh'n kanssa Liivik tappeli tämän kauden European Trophyssa. Muut uransa aikana tapelleet HIFK-hyökkääjät ovat Jerry Ahtola, Kim Hirschovits, Turo Järvinen, Kimmo Kuhta, Robert Nyholm ja Ville Peltonen. Kaikki varmaan muistavat kuinka Peltonen urheasti haastoi venäläisjätti Artjuhinin NHL:ssa muutama kausi sitten.

HIFK:ta valmentaa Petri Matikainen, joka on yksi maamme tappelumyönteisimmistä valmentajista.

HPK
Hämeenlinnalaisten kokenein ja kovin tappelija on puolustaja Tuukka Mäkelä, joka tosin ei ole tapellut kertaakaan sitten kauden kauden 2008-2009. Kaudella 2007-2008 T-73 tappeli peräti neljästi. Näiden tappeluiden lisäksi hanskat putosivat kahdesti tilanteessa joista ei tappelua ehtinyt kehittyä. Kovimpina nimenä kortissa ovat Craig Rivet'n ja Matt Nickersonin nimet. Kerhon alakerran muut uransa aikana tapelleet pelaajat ovat maalivahti Mika Järvinen sekä puolustajista Ossi-Petteri Grönholm, keikkamies Josh MacNevin ja Marko Tuulola.

Hyökkäyksestä löytyy voimahyökkääjä Janne Kolehmainen, joka on suosiossa erityisesti Porissa. Kolehmainenkaan ei tapellut viime kaudella kertaakaan, mutta kausien 2008-2009 ja 2009-2010 aikana kintaat hukkuivat peräti viidesti. Nimekkäin vastustaja kortissa on Jani Honkanen. Tämän syksyn harjoitusotteluissa hanskat putosivat Micki DuPontia vastaan. Muut uransa aikana tappeelet HPK-hyökkääjät ovat isokokoinen kanadalainen voimalaituiri Scott Barney, Alex Leavitt, Niko Nieminen ja Marek Zagrapan. Näistä Barneylla on muutama todella kova nimi kortissaan, mm. Peter Vandermeer ja Rob Davison

Valitettavasti joukkuetta valmentaa ”Kiva-Harri” Rindell, joka ei tunnetusti pidä tappeluista.

Ilves
Ilveksen ykkösmies tällä saralla lienee uransa aikana eri sarjoissa isoja rangaistusminuutteja keräillyt puolustaja Teemu Kesä, joka tappeli viime kaudella peräti neljästi. Kaudelta 2004-2005 kortista löytyy niinkin kova nimi kuin Josh Gratton. Tämän vuotisessa Pitsiturnauksessa Kesä avasi kauden tappelemalla Tapio Laakson kanssa. Myöskin Ryan Glenn on varteenotettava nimi tappelurintamalla. Molemmilla liigakausillaa hanskansa pudottaneen kanadalaisen kortista löytyy kovimpina niminä Krys Barch ja Gavin Morgan. Ilveksen puolustajista tappelukokemusta omaavat myös 1000 rangaistusminuutin rajaa SM-liigassa lähestyvä Martti Järventie, Ville Koistinen ja Arto Tukio.

Hyökkäyksestä löytyy joukkueen kokenein tappelija, voimahyökkääjä Masi Marjamäki. Viime kaudella Kamil Krepsin kanssa yhden liigakauden puhutuimmista tappeluista käyneen porilaislähtöisen hyökkääjän kovimpia merkintöjä kortissa ovat mm. Ole-Kristian Tollefsen, Ryan Stone ja edesmennyt Rick Rypien (R.I.P.). Harjoituskaudella Marjamäki vastasi myöntävästi Anssi Rantasen haasteeseen. Muita tappelukokemusta omaavia Ilves-hyökkääjiä ovat Kai Kantola, Mark Lee ja Matias Sointu.

Jokerit
Helsingin Jokereiden puolustuksesta ei varsinaisia tappelijoita löydy, mutta kovaan peliin pystyviä kavereita ovat etenkin Ossi Väänänen ja Antti-Jussi Niemi. Näistä jälkimmäinen kunnostautui uransa alkuvaihella lähinnä nyrkkeilysäkin roolissa. Muut tappelukokemusta omaavat Jokeripuolustajat ovat Jeremy Dehner ja Tommi Kivistö.

Hyökkäyksestä löytyy yksi viimevuosin kovimmista kotimaisista iskijöistä Semir Ben-Amor. Semirillä on kortissaan yli 30 merkintää, kovimpien ollessa Michael Kiesman, Ian Forbes, Matt Nickerson, Lee Goren ja Jani Honkanen. Kaudella 2002-2003 Ben-Amor tappeli ECHL:ssa 11 kertaa. Harjoituskauden loukkaantumisten takia sivussa ollut Ben-Amor on parhaimmillaan liigan top-5 iskijöitä. Juuri ennen rukosarjan alkua Jokerit esitteli SM-liigan ehdottomasti puhutuimman hankinnan kun Jarkko Ruutu signattiin 3-vuoden paperilla Ilmalaan. Ruutu on eniten NHL-tappeluita kerännyt suomalainen (48 tappelua), eniten rangaistusminuutteja NHL:n runkosarjassa kerännyt suomalainen (1078 minuuttia) ja ensimmäinen SM-liigassa 200 rangaistusminuutin rajan rikkonut pelaaja (215 minuttia kaudella 2004-2005). Ruutu tulee varmasti puhuttamaan otteillaan kauden aikana. Kovimmat nimet kortissa ovat Steve Downie, Darcy Tucker, Reid Simpson ja Jeremy Stevenson. Mielenkiintoinen hankinta on myös Pelicansista tullut nuori Juhani Tyrväinen, joka veljensä Antin tavoin osaa järjestää jos jonkinmoista hämminkiä kentällä. Jokereiden hyökkääjistä tappelukokemusta omaavat myös Riku Hahl, Nichlas Hardt, Henri Heino, Tomi Mäki ja Jani Rita. Hahlin ainoa nimi kortissa on kova Luke Sellars kaudelta 2002-2003.

JYP
JYPin puolustuksessa ei tappelurintamalla ole paljoakaan hurraamista. Tappelukokemusta löytyy vain Olli Malmivaaralta ja Kalle Koskiselta ja heiltäkin yhteensä vain 4 tappelun verran. Malmivaaran kortista kuitenkin löytyy NHL:n top-3 iskijöihin kuuluvan Steve MacIntyren nimi.

Hyökkäyksestä löytyy Sami Heleniuksen mantteliperijäksi jo useamman vuoden ajan ennustettu Jonne ”Teurastaja” Virtanen. Jättikokoinen hyökkääjä otti JYP-uransa ensimmäisen myllyn tänä syksynä harjoitusottelussa pieksämällä Ak Bars Kazanin isokokoisen Stepan Zakharchukin. Sami Heleniuksen kanssa peräti kolmesti tapellut Virtanen on ilmoittanut ettei hyväksy yhtään JYPin pelaajaan kohdistuvaa sikailua. Virtanen on ykkösehdokas liigan uudeksi raskaansarjan valtiaaksi. Voimahyökkääjä Tuomas Pihlman on yllättänyt kaikki ja tapellut jo kahdesti tämän syksyn harjoitusotteluissa. Kortista kuitenkin löytyy vuosien takaa niinkin kovat nimet kuin Mel Angelstad ja Krys Barch. Muut jossain vaiheessa urallaan tapelleet JYP-hyökkääjät ovat Eric Perrin, Antti Pihlström, Filip Riska ja Jani Tuppurainen.

JYPiä valmentaa Risto Dufva, joka on tunnettu siitä ettei ole tappeluiden ystävä.

KalPa
KalPan ykkösnimiä ovat puolustajat Henri Laurila ja Ryan Lannon. Laurila tappeli viime kaudella kolmesti ja tyrmäsi Pekka Saarenheimon tämän syksyn European Trophyssa. Lannon puolestaan ei ole Suomessa esittäny vielä yhtään mitään on AHL:ssa tapellut kovien kavereiden kanssa. Kortista löytyy mm. Louis Robitaille, Pierre-Luc Leblond ja Triston Grant. Myös maalivahti Ari Ahonen sekä puolustajat Marko Kauppinen, Mikko Kukkonen, Adam Masuhr, ja Jussi Timonen ovat tapelleet uransa aikana. Näistä Kukkonen tappeli viime kaudella kahdesti.

Hyökkäyksessä mielenkiintoisin nimi on Ässistä tullut Matti Kuparinen. Muut tappelukokemusta omaavat ovat Jukka Hentunen, Sami Kapanen, Kalle Kerman ja Iiro Pakarinen. Näistä jälkimmäinen ehti ottaa syksyn European Trophyssa nokkaansa Ivan Datelinkalta.

Kärpät
Kärpissä ei tunnetusti pahemmin tapella, joten tälle saralle ei tämäkään kausi suuria odotuksia lataa. Isokokoinen tsekkipakki Jan Snopek ei ole urallaan juurikaan tapellut vaikka on kerännyt Tsekin liigassa pudotuspelit mukaanlukien lähes 1400 rangaistuminuuttia. Nico Lehto tämän vuotisessa European Trophyssä mittää Rafael Rotterista. Ville Pokka ja Ilkka Mikkola ovat muut uransa aikana tapelleet Kärppä-puolustajat, molemmilla kortissa peräti yksi merkintä.

Hyökkäyksessä tilanne ei ole oikeastaan yhtään parempi. Se, että Ivan Huml on joukkueen kokenein tappelija kertoo kaiken oleellisen joukkueesta. European Trophyssä Henri Laurilan tyrmäämäksi joutunut Pekka Saarenheimo on tapellut kertaalleen urallaan. Myös rottamainen Juho Keränen ja uusi tsekkivahvistus Michal Vondrka ovat hukanneet kintaansa uransa aikana.

Lukko
Lukon ykköiskijät ovat puolustajat Anssi Rantanen ja Matt Generous. Rantanen on yksi viime vuosien aktiivisimmasta tappelijoista Suomessa ja myös yksi varteenotettava ehdokas liigan raskaansarjan uudeksi valtiaaksi. Ylivoimaisesti kovin nimi kortissa on Sami Helenius. Tämän syksyn harjoitusotteluissa Rantanen on tapellut norjan ykkösiskijä Ole-Kristian Tollefsenin ja Masi Marjamäen kanssa. Generous puolestaan otti Pitsiturnauksessa yhteen Ässien Jani Honkasen kanssa. Isokokoinen jenkkipakki on AHL:ssa ja ECHL:ssa tapellut Guillaume Lefebvren ja Micheal Haleyn kanssa. Kapteeni Otto Honkaheimo nosti viime kaudella osakkeitaan tappelemalla peräti 4 kertaa. Puolustajista uran aikana tapelleita ovat myös Mikko Kuukka, Tomi Pettinen ja Harri Tikkanen. Maalivahti Mika Noronen on tapellut uransa aikana kolmesti.

Hyökkäyksestä löytyy nuori voimahyökkääjä Aki Kangasmäki joka tappeli viime kaudella kolmesti. Kangasmäki kuitenkin aloittaa kautensa Mestiksessä. SM-liigan kaikkien aikojen eniten rangaistusminuutteja playoffeissa (156min) keränneeltä Jussi Pesoselta on myös lupa odottaa sitä yhtä ”pakollista” tappelua, jonka mies yleensä kaudessa ottaa. Porista Raumalle vaihtanut Tuomas Huhtanen tappeli Pitsiturnauksessa Niko Palosen kanssa. Tryoutin kautta sopimuksen itselleen lunastanut kanadalaishyökkääjä Mark Bomersback on yksi joukkueen eniten uransa aikana tapelleista hyökkääjistä 9 tappelullaan, kovimpana vastustajana 70 kertaa urallaan tapellut Scott Burt. Muut uransa aikana tapelleet Lukko-hyökkäjät ovat Kris Beech, Juhani Jasu, Samuli Kivimäki, Teemu Nurmi, Olli Palola ja Lauri Tukonen. Näistä mielenkiintoisimpana mainittakoon viime kaudella kahdesti tapellut Jasu.

Pelicans
Lahtelaisten puolustuksesta ei varsinaisesti tappelijoita löydy, mutta Joonas Järvinen, Jyri Marttinen ja Aaron Brocklehurst vastaavat puhelimeen tarvittaessa. Järvinen otti harjoituskaudella yhteen Henri Mannisen kanssa ja Brocklehurst mitteli voimiaan Ville-Veikko Väkeväisen kanssa. Muista puolustajista Markus Seikola on toiminut urallaan kertaalleen Teemu Laineen nyrkkeilysäkkinä, ei mikään vakuuttava suoritus. Muutama vuosi sitten maalivahti Niko Hovinen höykytti virkaveli Bernd Brückleriä harjoitusottelussa.

Hyökkäyksestä löytyy yksi SM-liigan ykkösagitaattoreista Kari Sihvonen. Sihvonen on ehtinyt urallaan ottaa mittää mm. itsestään Sami Heleniuksesta, Matt Nickersonista ja Jani Honkasesta. Kanadalaissentteri Justin Hodgman on lahtelaisten kokenein tappelija. Kovimpana nimenä Hodgmanin kortissa on Steve McJannet. Kannattaa seurata myös Arttu Luttisen ja Max Wärnin otteita. Marko Pöyhönen tappeli viime kaudella kahdesti.

SaiPa
Etelä-Karjalaista kusipääkiekkoa pelaavan SaiPan pakistosta löytyy isot Per Savilahti-Nagander ja Pauli Levokari. Ruotsalaiskolossi Savilahti-Nagander näytti viime kaudella olevansa varteenotettava nimi SM-liigan hanskausrintamalla pudottamalla hanskat kahdesti. Kovimmat nimet kortissa ovat Semir Ben-Amor ja Patric Blomdahl. Huonosta tasapainostaan tunnettu Levokari puolestaan otteli aiemmin urallaan kerran kaudessa. Parin vuoden hiljaiselon jälkeen hanskat putosivat viime kaudella Mikko Viitasta vastaan. Slovakalaisesta tähtipuolusta Richard Lintneristä pitää ottaa esille se mielenkiintoinen seikka että 90-luvun puolelta mieheltä löytyy kortista muutama todella kova nimi Peter Leboutillierin, Gaetan Royerin ja Andrei Sryubkon muodossa. Viimeisestä tappelusta on kuitenkin aikaa jo kymmenen vuotta, joten Lintner voidaan jättää pois laskuista. Mielenkiintoinen nimi on myös Mestikseen lainattu SaiPan sopimuspelaaja Riku Dufva, joka on kerännyt tappelukokemusta P-Amerikan juniorisarjoja myöten. Tappeli Mestiksen harjoitusottelussa Pasi Hirvosta vastaan. Muut tappelukokemusta omaavat SaiPa-puolustajat ovat Simon Backman, Mikko Pukka ja Brian Salcido.

Hyökkäyksessä ei SaiPan kohdalla ole kehumista. Eniten tappeluita löytyy viime kaudella Petteri Nokelaisen kanssa tapelleelta Juha Kiilholmalta. Lappeenrantalaisten riveissä hyökkää myös oululaisrotta Antti Aarnio. Railakkaista otteista tunnettu Joni Yli-Torkko on luultavimmin pelinsä pelannut ja on sivussa koko kauden. Ville Koho ja Petri Koskinen ovat myös tapelleet urallaan kertaalleen.

Tappara
Tapparan mikkihiiriä täynnä oleva kokoonpano näyttää todella heikolta. Puolustajista tappelukokemusta löytyy vain Kalle Kaijomaalta, Tuukka Mäntylältä sekä Pekka Saravolta.

Hyökkäys ei ole yhtään parempi. Sami Venäläinen lienee joukkueen kovin tappelija ja se kertoo paljon. Venäläinen on kuitenkin ehtinyt pudottaa hanskansa tämän kauden aikana European Trophyssa. Nuori Nestori Lähde puolestaan otti toissa kaudella hyvätasoisen myllyn Ilveksen Ryan Glennin kanssa. Muista hyökkäjistä Jacob Cepis, Antti Erkinjuntti, Tomi Pekkala ja Joey Tenute ovat ehtineet kokeilla kykyjään kaukalonyrkkeilyssä.

TPS
Turkulaisten puolustuksesta ei nyrkkimiehiä löydy. KHL:sta tullut Tomas Mojzis on tapellut 8 kertaa P-Amerikan reissunsa aikana. Muut tappelukokemusta omaavat alakerran pelaajat ovat maalivahti Marek Schwarzin lisäksi puolustajat Miika Huczkowski, Markus Palmroth, Garrett Raboin, Rasmus Ristolainen ja Veli-Matti Vittasmäki.

Hyökkäyksestä sen sijaan löytyy ehkä tämän kauden liigapelaajista kovimman kortin omaava kandalainen Ryan Stone, joka on tapellut urallaan yli 60 kertaa. Kovimpia nimiä kortissa ovat mm. Steve Downie, Mitch Love, Adam Huxley, Brennan Evans, Dane Byers ja Zenon Konopka. Myös kotimaisen kaukalopugilsimin legenda Toni Mäkiaho hyökkää turkulaisten riveissä aluksi kuukauden mittaisella tryoutilla. “Mäkkärillä” on uraltaan yli 30 tappelua, kovimpien nimien muodostuessa Tomek Valtosesta, Jarkko Ruudusta ja Craig Rivet'stä. Mäkiaho tosin ei ole viimeisen 4 kauden aikana tapellut kuin kerran, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kovaa mies ainakin taklaa. Jättikokoinen Marko Anttila iski harjoitusottelussa yhteen TuTon Patrik Moision kanssa. Isolta mieheltä on kuitenkin lupa odottaa paljon enemmän kuin tähän asti on nähty. Kahden TPS:ssa pelatun kauden aikana Tomas Plihal on nelinkertaistanut tappeluidensa määrän hanskaamalla kolmesti. Viime kaudella kahdesti tapellut Tapio Laakso otti Pitsiturnauksessa mittaa Teemu Kesästä. Sopimuspelaajista myös Mika Viinaselta, Michal Birneriltä, Janne Hauhtoselta, Timo Salolta sekä juniori-ikäiseltä Johannes Lehdolta löytyy kokemusta tappelurintamalla.

Ässät
Porilainen hulluus jatkunee ainakin kun katsoo joukkueen kokoonpanosta löytyviä nimiä. Puolustuksessa uutena miehenä on viime kautinen SM-liigan ykkösiskijä Jani “Miliisi” Honkanen. Viime kaudella 4 kertaa tapelleen Honkasen nimekkäimmät vastustajat ovat Semir Ben-Amor ja Anssi Rantanen. Pitsiturnauksessa Honkanen kohtasi Matt Generousin. Kanadalainen Ryan Caldwell on myös meritoitunut nyrkkirintamalla. Lähes 30 kertaa urallaan tapelleen miehen kortista löytyy mm. Krys Barchin, Kyle Rossiterin ja Aaron Vorosin nimet. Mies kuitenkin loukkasi olkapäänsä tapellessaan Tomi Sallista vastaan harjoitusottelussa. Vamma pitää Caldwellin sivussa peleistä 4-6 viikkoa. Jättikokoinen slovakki Kristian Kudroc omaa vakuuttavia nimiä sisältävän kortin ja kerää taas isot rangaistusminuutit vaikkei tappelisi kertaakaan. Kortista löytyy mm. Brandon Sugdenin, Kip Brennanin, Sami Heleniuksen, Mike Bajurnyn ja Garrett Burnettin nimet. Miehen tappelutaidot ovat kuitenkin jotain ihan muuta mitä kortista löytyvien nimien perusteella voisi odottaa. Roope Talajan kanssa harjoitusottelussa tapellutta Tapio Sammalkangasta ei myöskään pidä unohtaa. Kertaalleen urallaan ovat tapelleet myös Jesse Jyrkkiö ja Juho Mielonen

Hyökkäyksen kovin nimi on tsekkivoimahyökkääjä Radek Smolenak. Kaudella 2008-2009 peräti 20 kertaa tapelleen hyökkääjän kortista löytyy kovia nimiä kuten Louis Robitaille, Trevor Gillies, Micheal Haley ja legendaarinen Brad May. Nuori Niko Palonen uhkuu näytönhaluja. Voimahyökkääjän otteista saatiin esimakua jo Pitsiturnauksessa jossa hanskat putosivat Tuomas Huhtasta vastaan. Toissa kaudella mies kävi hyvätasoisen matsin Simo Pulkkia vastaan Mestiksessä. Sami Mutanen paini harjoitusottelussa Jari Sailion kanssa. Ykkössentteriksi kaavallulla kandalaisella Stephen Dixonilla on kortissaan 10 nimeä. Kovimpana mainittakoon 80 tappelun Joey Ryan. Muita tappelukokemusta omaavia Ässähyökkääjiä ovat Nico Aaltonen, Veli-Matti Savinainen, Aki Uusikartano, Patrick Yetman ja Tomas Zaborsky. Savinainen yllätti toissa kaudella ottamalla erittäin tasaisen matsin päätä pidemmän ja paljon kokeneemman Branislav Mezein kanssa. Jotkut jopa näkivät Savinaiselle edgen.

Loppuun toivotan kaikille oikein myllyrikasta SM-liigakautta 2011-2012!

Vasara
Nyrkkiä Leukaperiin -ylläpito, kamppailulajiharrastaja ja jääkiekkoexpertti, joka itsekin pelaa kiekkoa alasarjoissa